Höga klackar.

Jag vet att gå runt på höga klackar är allt annat än smärtfritt och kul. Jag har därför sökt upp lite fakta om hur du på bästa och snyggaste sätt går i högklackade skor.


Det är inte en nyhet att högklackade skor ger benen en smickrande form, med smalare vader och längre ben. Dessutom är det fruktansvärt snyggt! Men för att kunna gå vackert och elegant i högklackat är det viktigt att ha en bra kroppshållning. Detta uppnår du på bästa sätt genom följande fem steg:


  1. Sträck på ryggen
  2. Slappna av i överkroppen
  3. Rulla axlarna bakåt
  4. För brösten framåt
  5. Höj blicken en aning

När du sedan fått till den bästa kroppshållningen gäller det att du alltid sätter klacken först, sträcka på benen och knäna. Man måste ta stadiga och balanserade steg för att uppnå bäst effekt. För att få till den där lilla extra elegansen kan man lägga till lite höftrörelse.


Är du nybörjare kan det vara bra att börja med en lite lägre klack (max sju centimeter) och att provgå skorna hemma först. Det kan hända att du får träningsvärk de första gångerna då det är en ny rörelse för foten.


Pumps är mycket stabilare än klackar med remmar. Tänk på att ju öppnare sko du har, desto ostadigare blir det.


En gelésula kan vara bra att lägga i skon, det blir skönare för trampdynan.


Vill du ha fler tips om hur du går i högklackat finns det faktiskt kurser man kan ta, gå in på www.highheelschool.se för att läsa mer om Jardel Oliveira de Sousas kurser om hur du går i höga klackar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0