Cannabis - Hasch

Hasch härstammar från hampväxten Cannabis och innehåller ämnet THC (tetrahydrocannabinol) som ger upphov till ett rus. Hasch kan drickas, ätas och rökas. Men det är vanligast att röka i pipor eller handrullande cigaretter.


När hasch konsumeras på något sätt känner man sig till en början avslappnad och ruset kan liknas som en lätt alkoholfylla. Tidsupplevelsen kan för vissa ändras och ibland kan ett par minuter kännas som fler timmar eller också tvärtom. Efter ett tag blir effekten att man tystnar och blir fundersam och sömnig.


Kroppen påverkas på så vis att hjärtat slår snabbare, ögonvitorna blir rödaktiga och ögonen glansiga. Munnen och halsen kan bli torr och man känner sig ibland hungrig eller sugen på sötsaker.
Korttidsminnet och inlärningsförmågan kan även vara nedsatt upp till ett par dagar. När ruset har avklingat finns dock fortfarande THC kvar i kroppen, det är fettlösligt vilket innebär att det lagras i kroppens fettvävnad i tre till fyra veckor. Så sätt påverkas kroppens nervsystem under en längre tid.


Konsumtion av Hasch försämrar en individs förmåga att utnyttja sin intellektuella kompetens och även förmågan att reflektera över sig själv. Hasch är en av orsakerna till att den psykiska mognaden hos unga missbrukare tar längre tid än vanligt. Detta är en kroppslig störning som anses långt mycket farligare än risken för kroppsliga komplikationer.


Den som missbrukat Hasch i årtal blir oftast passiva och avtrubbade, de har svårt för att koncentrera sig och lära sig nya saker. Hos många missbrukare har det utvecklats ett syndrom som kallas amotivationssyndrom vilket innebär att man är passiv och har en oförmåga till att planera sin verksamhet.


Precis som med amfetamin och heroin utvecklas ett beroende och toleransen ökar. Dock så är inte abstinensen av hasch lika stark som andra narkotiska produkter, men givetvis mycket farliga.


Hasch är enligt lagen narkotikaklassat och därför olagligt att köpa, använda eller överhuvudtaget inneha hasch, att sälja, byta, låna ut eller ge bort. Det är också olagligt att odla eller framställa hasch på något annat sätt. Hasch får inte förpackas, transporteras eller förvaras. Man får inte heller förmedla kontakt mellan köpare och säljare eller hjälpa till att föra över betalning mellan köpare och säljare[1] [2].[1] http://www.drugsmart.com/sa/node.asp?node=265

[2] http://www.can.se/sa/node.asp?node=1501

Inlägget ovan stöder inte under några omständigheter försäljning, innehav, konsumtion eller liknande av Hasch. Inlägget är publicerat i förebyggande syfte och om något i texten ovan verkar motstridande, vänligen kontakta mig på go-girls@live.se

Tjiing!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0